Team 2

September 2013

Eerste wedstrijden team 2!

Na een zeer succesvol jaar dat werd gevierd met het kampioenschap in de derde klasse is team 2 begonnen in de tweede klasse. Met Rob als nieuwe aanwinst zijn de doelstellingen voor dit seizoen weer hooggespannen. Over de eerste wedstrijd valt er niet veel te zeggen behalve dat Dinand en Marleen die dag alles gegeven om er nog een punt uit te halen. Daardoor was het zaak om deze wedstrijd snel te vergeten en thuis tegen Poona Gaanderen het seizoen dan ‘echt’ te starten.

Deze wedstrijd werd gespeeld in sportzaal de Stuw, de thuishaven van BC Eefde. Het goede gevoel was enigszins weg door de gebeurtenissen van een week eerder, maar dit werd uiteindelijk omgezet in een leuke wedstrijd. Waar Tim de eerste single verloor, maakten Dinand en Marleen deze schade weer goed door hun single partijen wel te winnen. Nadat Elly op gang moest komen in de eerste set kwam ze in de tweede set net een paar punten te weinig om er nog een derde set uit te slepen. Een 2-2 tussenstand naar de singles was ingecalculeerd, omdat er ingezet was om de dubbels en de mixen te winnen! Waar Rob en Tim de trainingsarbeid tegen team 1 om wisten te zetten in een simpele overwinning in hun dubbel deden Marleen en Elly dit trucje feilloos na. Doordat er door Eefde ook nog eens 2 ijzersterke mixen stonden, met Marleen en Rob samen en op het veld ernaast Dinand en Elly, was de eerste overwinning een feit dit seizoen. De eerste thuiswedstrijd ging met 6-2 gewonnen!

De tweede wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Steenderen. De tegenstander boezemde geen angst in, de speeldag (zondagochtend) deed dat bij sommigen wel. Ondanks dat werd ook hier gestreden voor elk punt. Nadat er weer een 2-2 uit de singles gehaald was (Elly en Dinand wonnen de wedstrijden) groeide het vertrouwen in een nieuwe overwinning. Ook nu werden weer beide dubbels gewonnen en met nog twee wedstrijden te gaan was een gelijk spel minimaal al gehaald. Waar Rob en Marleen net pech hadden en verloren, herpakte Dinand en Elly zich na een minder tweede set. Omdat de eerste set ook gewonnen was moest er een beslissende derde set komen. Zou deze wedstrijd gelijk eindigen of werd er toch nog gewonnen? Door een fantastische derde set werd ook deze wedstrijd winnend afgesloten, dit maal met 3-5. Een prima uitslag op de zondagochtend!!

Hierdoor doet team 2 mee in de subtop van de competitie, maar hebben ze wel een wedstrijd te goed. Oftewel, dit seizoen kon weer heel leuk gaan worden.