shuttle-bceefdeHier maar weer een korte update van de stand van zaken in de 3e klasse afdeling 4. Oftewel team 2 van BC Eefde. Na 5 speelrondes was de stand die graag aan het eind bereikt word, namelijk de eerste positie en het daarbij behorende kampioenschap. De zesde wedstrijd van het seizoen is tegen het op dat moment wat lager geklasseerde Steenderen. Hoewel een overwinning de doelstelling was wisten we dat dit zeker geen makkelijke klus zou worden. Omdat het niveauverschil gigantisch klein is in de competitie moet er elke wedstrijd opnieuw hard voor de punten ‘geknokt’ worden. Terwijl de laatste lopers van de ‘pepernotenactie’ binnen komen staat team 2 al klaar in tenue om aan de wedstrijd te beginnen. Doordat de wedstrijd op maandag is, zijn er veel belangstellenden om de wedstrijd te volgen. Tim en Dinant mochten als eerst aan de bak, want hoewel er een invalheer bijzat, waren dit geen uitgemaakte potjes. Tim verloor nog in 3 sets, maar Dinant deed wel wat er de wedstrijden ervoor ook gebeurde, namelijk winnen. Marleen mocht daarna haar kunsten vertonen wat uiteindelijk leidde tot een makkelijke winst in 2 sets waarbij de tegenstander in totaal maar 23 punten behaalde. Elly had een sterke tegenstandster, maar de wil om te winnen gaf uiteindelijk de doorslag. De onverzettelijkheid van Elly zorgde voor een 3-1 voorsprong. De heren speelde onder toeziend oog van alle trainers langs de kant een slechte dubbel die uiteindelijk terecht verloren werd. Nadat ook Susan warm was geslagen zorgde zij samen met Marleen voor een 4-2 voorsprong. Zo moest er nog 1 mix gewonnen worden om de wedstrijd te winnen. Hoewel Tim en Susan dit niet lukte, zorgde Elly en Dinant voor de overwinning door de mix te winnen.
De volgende wedstrijd was tegen Ijsselstad uit Deventer. De heren hadden de singles omgedraaid, wat uiteindelijk resulteerde in een 0-2 achterstand. De dames brachten het er een heel stuk beter vanaf en wonnen beide enkelpartijen wel. Doordat de heren orde op zaken stelde in de dubbel, was een voorsprong van 3-2 een feit. Susan en Marleen hadden twee stugge tegenstandsters tegenover zich, waar ze uiteindelijk geen vat op kregen. Zo stond het 3-3 voordat de mixen begonnen. Op papier was de mix van Susan en Tim ‘te doen’ en kregen Dinant en Elly een pittig potje. Dit bleek uiteindelijk ook want de eerste sets werd door Susan en Tim gewonnen en door Elly en Dinant nog maar nipt verloren. De tweede set was het echter allebei omgedraaid, omdat Susan en Tim drukker bezig waren met de wedstrijd naast hun dan de eigen wedstrijd. Uiteindelijk moesten Elly en Dinant in de derde set toch buigen, maar konden Susan en Tim voor een uitslag van 4-4 zorgen. Zo liep BC Eefde voor het eerst deze competitie niet uit op de concurrentie, maar belangrijker was dat de rest ook niet inliep.
Halverwege de competitie nog steeds bovenaan. Het gaat voortvarend en de wedstrijd tegen Phido 7 stond op het programma. Hier moest gescoord worden, want er werd met maar liefst 8-0 over de tegenstanders heen geblazen! Zo werd er een voorsprong van 12 punten gerealiseerd. Tussendoor werd de wedstrijd tegen Thuve afgezegd wegens ziekte en stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma tegen Poona Gaanderen. Een lastige wedstrijd, maar vooral heel rommelig. Door deze chaos heen moest er nog wel een wedstrijd gespeeld worden. In eerste instantie waren alle wedstrijden spannend, maar stond er wel een 3-1 achterstand op het scorebord doordat alleen Dinant zijn single wist te winnen. Doordat de dubbels wel allebei gewonnen werden zou ook hier een goed resultaat (5-3 winst of 4-4) ook haalbaar zijn. Uiteindelijk haalde Susan en Tim het beslissende vierde punt binnen. Omdat Elly en Dinant nipt verloren stond een gelijkspel op het scoreformulier. Een stand op de ranglijst leert ons dat het kampioenschap nog altijd de doelstelling is die haalbaar moet zijn. De voorsprong bedraagt op dit moment 8 punten, maar er moet nog wel een wedstrijd ingehaald worden. Zo blijft de voorsprong rond de 12 punten staan. Met nog 5 wedstrijden te spelen gaat het nog altijd ongeslagen team 2 voortvarend richting het kampioenschap!